Uitnodiging opening ROEG! Hoek 

Uitnodiging opening ROEG! Hoek 

De natuur is in Drenthe altijd vlakbij. Ook in de gemeente Emmen is veel groen: van balkon tot Bargerveen, van de Runde tot het Oosterbos: er valt ontzettend veel te vertellen over onze natuur.  

Daarom opent Facet (voorheen de Bibliotheek Emmen & De Kunstbeweging) samen met ROEG! (het RTV Drenthe-natuurprogramma en online natuurplatform) een nieuwe plek waar je meer over de Drentse natuur kan ontdekken: de ROEG! Hoek.  

Wat is de ROEG! Hoek?  
In de ROEG! Hoek, een speciaal ingericht deel van de bibliotheek, krijgen de verhalen over de natuur een plek. Volwassenen, maar vooral ook kinderen, krijgen de kans hier meer over de Drentse natuur te ontdekken.  

Natuurlijk liggen er stapels boeken over de natuur. Maar u kunt er ook terecht voor allerlei informatie en belevenissen. Het is hét startpunt van verschillende leuke activiteiten en lezingen: bezoekers doen kennis op, worden bewuster van de natuur in hun eigen omgeving en krijgen tips om nog meer van de natuur te genieten. Voor kinderen liggen ROEG!-rugzakjes klaar om te lenen. Met daarin o.a. een opdrachtenboek en een verrekijker om zelf op pad te gaan. 

In verschillende bibliotheken in Drenthe is vanaf 20 april een ROEG! Hoek te vinden. Ook komt er een reizende ROEG! Hoek die elke maand in een andere bibliotheek in Drenthe te bezoeken is. 

Wees welkom! 

We vieren deze opening graag samen met u op woensdag 20 april in Facet aan het Noorderplein 101. 

Om 14:30 uur is er op de 1ste verdieping een korte toespraak, waarna u onder het genot van een hapje en een drankje de ROEG! Hoek kunt bekijken. Deze bijeenkomst duurt tot ongeveer 16 uur.  

Komt u ook?! U kunt zich aanmelden via k.de.jong@facet-emmen.nl 

Met vriendelijke groet, 

Facet en ROEG!