Drentse nachtvlindernacht op 22(23) mei 2020

Drentse nachtvlindernacht op 22(23) mei 2020

De Drentse nachtvlindernacht vindt dit jaar plaats op vrijdag 22 mei 2020. Belangstellenden met en zonder eigen vangapparatuur zijn van harte welkom.

Bij slechte weersvooruitzichten kan de activiteit door de organisatoren worden verplaatst naar zaterdag 23 mei. Dit wordt kort van tevoren beslist en zal op de website van de VWD worden bekendgemaakt. Houd die website dus in de gaten!

Plaats: Golfbaan De Gelpenberg, Gebbeveenweg 1, 7854TD, Aalden

Het terrein van de golfbaan is 55 ha groot en bevat veel natuurelementen, onder meer loof- en naaldbosjes, heide met jeneverbessen, schrale graslanden en diverse poelen met oevervegetatie. De golfclub probeert de biodiversiteit op het terrein zo goed mogelijk in kaart te brengen en te optimaliseren door uitgekiend beheer. Het inventariseren van nachtvlinders, waarvan nog niets bekend is, past uitstekend in dit beleid. We kunnen hier op allerlei interessante punten vlindervallen neerzetten op loopafstand van elkaar.

Op De Gelpenberg zijn vorig jaar paddenstoelen geïnventariseerd door de Paddenstoelen Werkgroep Drenthe (PWD). Het daarover onlangs verschenen rapport bevat veel informatie over de historie en het huidige landschap. Geïnteresseerden kunnen dit rapport kosteloos inzien of downloaden op de website van de PWD.

Tijd:

Deelnemers met vangapparatuur verzamelen zich tussen 20.15 en 20.45 uur in het clubgebouw/brasserie van De Gelpenberg (adres zie boven), dat speciaal voor ons geopend zal zijn. Aansluitend zullen de lampen worden geïnstalleerd. De duur van de vlindernacht zal ter plekke worden bepaald en is afhankelijk van het weersverloop en de resultaten. Het is de bedoeling dat we aan het einde nog even bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en eventuele bijzondere waarnemingen te delen.

Contactpersoon: Eef Arnolds, eefarnolds@hetnet.nl, 0593 523645 of 06 15267415.