Zijn er echt geen Argusvlinders meer rond Roswinkel?

Zijn er echt geen Argusvlinders meer rond Roswinkel?

Tijdens de landelijke Argusvlindertelling, in het weekend van 17 t/m 19 mei, hebben we in de omgeving van Roswinkel en Nieuw Weerdinge, ten NO van Emmen, volgens onze recente vlinderatlas het laatste Drentse bolwerk van de Argusvlinder, in een flink aantal kilometerhokken tevergeefs gezocht naar deze boerenlandvlinder. Mogelijk was het voor dit gebied wat aan de vroege kant, maar ook later in mei en juni zijn er uit deze buurt geen Argusvlinders gemeld. Zouden ze daar nu ook echt verdwenen zijn?

We hebben toen afgesproken in augustus, in Drenthe de vliegpiek van de tweede generatie, nog een keer weer het gebied uit te kammen, in de hoop er toch nog wat te vinden.

Deze tweede zoektocht naar Argusvlinders vindt plaats op zaterdag 17 augustus en start om 10 uur, ook weer in Zalencentrum Hindriks, Hoofdkanaal O.Z. 105, 7881 VR Emmer-Compascuum.

Wie mee wil helpen bij deze inventarisatie wordt verzocht zich van te voren even aan te melden via secr@vlinderwerkgroepdrenthe.nl. Mocht er die dag geen goed vlindervliegweer te verwachten zijn, dan kunnen we iedereen tijdig laten weten dat de excursie niet doorgaat. Alle aanmelders krijgen dan uiterlijk vrijdagavond 16 augustus 22 uur een afblaasbericht.

De Argusvlinder in een uitzending van Roeg!.