Drentse nachtvlindernacht op 4 (5) juni 2021 bij Dwingeloo

Drentse nachtvlindernacht op 4 (5) juni 2021 bij Dwingeloo

Vorig jaar is de Drentse nachtvlindernacht niet doorgegaan vanwege coronabeperkingen. We vinden het fijn dat we dit jaar wel weer zo’n veldbijeenkomst voor nachtvlinderaars kunnen organiseren. Daarbij geldt op dit moment dat we met maximaal 2 personen bij één vangpunt (vlinderval) mogen gaan zitten en dat bij bezoeken aan andere vangpunten 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen.


Tijd: De nachtvlindernacht is gepland op vrijdag 4 juni a.s., met een uitwijkmogelijkheid naar zaterdag 5 juni voor het geval de weersverwachting voor die dag zeer ongunstig mocht zijn (regen, harde wind). In dat verband is het noodzakelijk dat deelnemers zich van tevoren per mail of telefonisch aanmelden bij Joop Verburg (verburgjoop@gmail.com, tel. 06 3841 9852). Ook geïnteresseerden zonder eigen vlinderval zijn welkom en dienen zich eveneens op te geven. Bij uitstel naar 5 juni krijgen personen die zich hebben aangemeld daarover kort van tevoren bericht. We komen vanaf 21.30 uur samen op de hieronder vermelde plaats.


Plaats: Landgoed Oldengaerde aan het Westeinde in Dwingeloo (km-hok 219-537). Dit landgoed is sinds kort eigendom van Het Drentse Landschap (HDL) en over de nachtvlinders hier en in de omgeving is nog weinig bekend. We hebben toestemming gekregen van HDL om hier op diverse plekken te gaan staan, maar niet in de directe omgeving van het landhuis om overlast voor de bewoners te vermijden. Parkeren kan in de wegberm nabij het informatiepaneel over het landhuis. Bij voldoende deelname zullen we ook vallen plaatsen aan bosranden in de omgeving, wel op loopafstand van elkaar zodat we met elkaar contact kunnen houden. Het uitwisselen van ervaringen en het met elkaar bekijken van vlinders is tenslotte een belangrijk doel van de nachtvlindernacht!

Groenbandspanner (Foto hierboven en nieuwsblok: Minko v.d. Veen)