Excursie bladmineerders in De Kleibosch

Smalle wilgenmineermot
foto: Ben van As

Op zaterdag 6 oktober organiseert de Vlinderwerkgroep Drenthe van 10.00-15.00 uur een excursie over bladmineerders in De Kleibosch bij Roderwolde/Foxwolde.

Bladmineerders zijn larven van bepaalde vlinder- en vliegensoorten. De jonge rupsen doen zich tegoed aan het bladmoes in bladeren van bomen en struiken. Zo ontstaan kenmerkende vraatgangen in bladeren. Onder leiding van Ben van As, specialist op het gebied van bladmineerders, gaat u het veld in om meer te weten te komen over de boeiende leefwijze van de bladmineerders en het determineren van de vraatsporen van de algemene bladmineerders.

foto: Ben van AsDe excursie start om 10.00 uur bij de schuur van boerderij Tichelwerk. Het adres is Moleneind 4 in Foxwolde. U kunt parkeren op het erf en langs de toegangsweg. Voor het determineren is het handig als u een loep, pen en papier en een fotocamera meeneemt. Een ipad of mobiele telefoon kan gebruikt worden voor het invoeren van waarnemingen. Wilt u bij thuiskomst de vondsten nog eens bekijken en/of drogen, dan is het raadzaam om een zakje mee te nemen. Voor eten en drinken dient u zelf te zorgen. In geval van slechte weersvoorspellingen is het ook raadzaam om regenkleding mee te nemen. Om 15.00 uur sluiten we de excursie af.

Opgave
Lijkt u het leuk om deel te nemen aan deze excursie? Deelname is gratis. U kunt u opgeven voor de excursie bij de Vlinderwerkgroep Drenthe via 

Mocht u problemen ondervinden bij het vinden van de locatie of bent u onverhoopt verhinderd, dan kunt u contact opnemen met Robertjan Huizing van de Vlinderwerkgroep Drenthe via 06-25204128.