Bijzondere waarnemingen dagvlinders in september

Bijzondere waarnemingen dagvlinders in september

Op 14 september: een Rouwmantel, gezien en gefotografeerd door Evert Thomas in de boswachterij Schoonloo (waarneming.nl).


Op 8 september: een Keizersmantel, behoorlijk afgevlogen, gezien en gefotografeerd bij Schoonebeek door HSL (waarneming.n,l).


Op 7 september: 2 rupsen van een Koninginnenpage op Bronzen venkel, gezien en gefotografeerd in Westervelde (vervolg van het bericht ‘Een Koninginnenpage zomaar in de tuin‘ in augustus), waarneming.nl.


Ook op 6 september: een Rouwmantel, gezien en gefotografeerd door Gerrit de Vries in Roden (waarneming.nl).


Op 6 september: een Rouwmantel, foeragerend op een Vlinderstruik, gezien en gefotografeerd door Rik Wever in Assen (waarneming.nl).


Op 5 september: een Rouwmantel, gezien en gefotografeerd door Hennie Dijck bij Zwartenberger Compascuum (waarneming.nl). “Zat op een betonpad aan de rand Nederlands/Duitse grens aan een bosrand. Tussen een groepje van 5 Atalanta’s. Te zonnen. Misschien gelokt door de Atalanta’s.”


Op dezelfde dag is er weer een Rouwmantel (dezelfde? Nu foeragerend op een Vlinderstruik.) gezien en gefotografeerd door R. Mullink bij Schoonloo (waarneming.nl).

Op 4 september: een Rouwmantel, gezien en gefotografeerd door R. Mullink bij Schoonloo (waarneming.nl).


Op 4 september: twee rupsen van de Koninginnenpage op venkel, gezien en gefotografeerd in Zuidlaren door Geertje Mulder.


Op 3 september: een Rouwmantel, gezien door Wesley in Emmen. Bijzonderheden en een foto zijn te zien op waarneming.nl.


Op de eerste dag in september is door Jan Jongejans in Schipborg een Rouwmantel (Nymphalis antiopa) gezien en gefotografeerd (waarneming.nl).

De berichtfoto is van Berta Schuurhuis.