Bijzondere waarnemingen in juli

Bijzondere waarnemingen in juli

Een Grote weerschijnvlinder (Apatura iris), op 3 juli gezien door Eddy Kiewiet op het Westersche Veld bij Rolde en op waarneming.nl ingevoerd.

Wia Nanninga zag de volgende dag, 4 juli, een Grote vos (Nymphalis polychloros) in de Rietlanden bij Emmen. Voor bijzonderheden klikt u door naar waarneming.nl.

Op 6 juli is door Robin de Graaf een Oostelijke vos ingevoerd bij waarneming.nl. Hij fotografeerde hem op de Huttenheugte. Later bleek het echter toch een Grote vos te zijn.

Zaterdag 10 juli 3 bijzondere waarnemingen: twee keer een Grote vos; Henk Baptist zag er een in Diever en Jolien bij Steenwijksmoer.

Ook op 10 juli een Grote weerschijnvlinder, gezien door Marja van Minnen bij de Drentsche Aa-Schipborgsche Diep.

Op 11 juli is door Gert van der Heide bij Spier een Grote weerschijnvlinder gezien. Kijk verder op waarneming.nl.

Op dezelfde dag een waarneming van Peter Lub op het Dwingelderveld. Door Chris van Swaay beoordeeld als Groot dikkopje.

De 14e juli is door Christine Rook een Grote vos waargenomen in het buitengebied van Roswinkel.

Stephan Schillemans ontdekte op 22 juli een Kommavlinder (Hesperia comma) bij Westerbork-Oosterveld en zette hem met foto op waarneming.nl.

Op 24 juli is er weer een Grote vos gemeld, dit keer bij Emmen-De Delftlanden door Paul Bosman.

Bij de Drentsche Aa-Oudemolense Diep dacht Marij op 27 juli een Kleine ijsvogelvlinder gezien te hebben, maar het bleek een Landkaartje te zijn.

Een waarneming van een Keizersmantel (Argynnis paphia), foeragerend op Koninginnekruid, bij de Drentsche Aa-Oudemolense Diep op 30 juli van Lizette van Buren-Wolf.

Op dezelfde dag is in natuurgebied Oude Kene bij Hoogeveen door Caroline Klaassen een Koninginnenpage (Papilio machaon) waargenomen, waarvan ze deze mooie foto maakte.