Bijzondere waarnemingen in augustus

Bijzondere waarnemingen in augustus

(Bovenstaande foto is van Minko van der Veen.)

Op 5 augustus heeft Klaas Snijder in Diever een Keizersmantel, foeragerend op een Vlinderstruik, waargenomen. Meer bijzonderheden met zijn foto’s staan op waarneming.nl.

Op 8 augustus een waarneming van een Keizersmantel door Marc Hesp bij Eext (Landgoed Heidehof – Oud Gedeelte). De details en foto zijn te vinden op waarneming.nl.

13 augustus een waarneming van de Kommavlinder door Hans Dekker bij Nieuw-Balinge – Mantingerveld, waarvan u de bijzonderheden kunt vinden op waarneming.nl.

Op waarneming.nl kunt u een waarneming van een Keizersmantel op 16 augustus door Robert Middelveld, bij het Dwingelderveld-Anserdennen, vinden.

10 augustus: Evert Thomas ziet een Kleine parelmoervlinder in zijn tuin! De waarneming heeft hij doorgestuurd naar waarneming.nl.

Jan van Ginkel meldt, dat Bert Takman in Orvelte op 20 augustus een Kleine parelmoervlinder (Issoria lathonia) op zijn bloemenrijke erf heeft gezien.

Op 21 augustus een melding van Japchen Lenstra: een Grote vos bij Drouwen. Op waarneming.nl ziet u meer over deze waarneming.